Gdzie kupić | Partner Portal | eShop

Komunikaty prasowe

Raporty ATEN INTERNATIONAL Wrzesień 2017 Skonsolidowana sprzedaż o wartości 422 mln NT

Tajpej, Tajwan (11 października 2017 r.) - ATEN International (TWSE: 6277) ogłosiła dzisiaj miesięczną skonsolidowaną sprzedaż w wysokości 422 mln NT, co stanowi wzrost o 5% w porównaniu ze sprzedażą we wrześniu 2016 r. Skumulowana skonsolidowana sprzedaż z 2017 r. Wyniosła 3.574 mln NT, spadek o 3% na tej samej podstawie.

Miesięczna skonsolidowana sprzedaż rozwiązania do zarządzania infrastrukturą IT oraz produktów Professional Audio/Video wzrosła o 3% w stosunku do analogicznego okresu roku ubiegłego. Oprócz płaskiej stopy wzrostu sprzedaży na rynku amerykańskim, tempo wzrostu sprzedaży na rynku azjatyckim i europejskim wzrosło odpowiednio o 17% i mniej o 13%.

Suma skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży rozwiązań do zarządzania infrastrukturą IT oraz produktów Professional Audio/Video spadła o 5% i wzrosła o 2% w porównaniu do tego samego okresu w roku ubiegłym. Oprócz płaskiej stopy wzrostu sprzedaży na rynku azjatyckim, tempo wzrostu sprzedaży na rynku amerykańskim i europejskim zmniejszyło się odpowiednio o 6% i 9%.

Kontakt dla prasy