Gdzie kupić | Partner Portal | eShop

Komunikaty prasowe

ATEN wprowadza na rynek pierwszy w branży mikser audio do podcastów wspomagany sztuczną inteligencją

Taipei, Tajwan (24 grudnia 2021 r.) - ATEN International, wiodący dostawca rozwiązań łączności i zarządzania AV/IT, wprowadza na rynek mikser audio MicLIVETM 6-CH (numer modelu: UC8000), pierwszy w branży mikser audio zoptymalizowany pod kątem sztucznej inteligencji. MicLIVE charakteryzuje się poprawą akustyki dzięki SmartEQ stworzonemu przez AI, kompaktową i przenośną konstrukcją oraz intuicyjnym, łatwym w obsłudze interfejsem użytkownika, który ma na celu poprawę jakości nagrań audio dla podcastów nagrywanych przez jedną lub dwie osoby.

Miksery audio stały się kluczowym urządzeniem do tworzenia treści audio w dzisiejszych czasach, zwłaszcza do tworzenia formatów czysto audio, takich jak podcasty, z globalnym rynkiem mikserów audio, którego przychody mają przekroczyć 8 miliardów dolarów do 2026 roku. Jednak w większości przypadków, obsługa miksera audio do podcastów może być trudna, ponieważ wymaga podstawowej wiedzy akustycznej, a także skomplikowanych procedur operacyjnych dla amatorów. W takich okolicznościach potrzebny jest wydajny, ale łatwy w obsłudze mikser audio, z funkcjami poprawy jakości dźwięku i czasu postprodukcji, a to właśnie zapewnia MicLIVE.

Użytkownicy MicLIVE mogą zmieniać swój głos za pomocą 24 programów Voice FX, SmartEQ lub używać dedykowanych podkładów jingle, które przechowują do 8 efektów dźwiękowych z możliwością dostosowania, a także korzystać z funkcji auto-ducking dla łatwej produkcji na poziomie profesjonalnym. Dodatkowo MicLIVE posiada wbudowany przedwzmacniacz, który zapewnia wzmocnienie sygnału z mikrofonu oraz zasilanie fantomowe (+48V) odpowiednie do podłączenia większości wysokiej jakości mikrofonów pojemnościowych/kapacytowych.

Oprócz intuicyjnej i wszechstronnej konstrukcji sprzętowej, MicLIVE posiada również dedykowane, łatwe w użyciu oprogramowanie OnAirTM Audio, które daje użytkownikowi pełną kontrolę nad każdym parametrem, pozwalając mu na proste przypisanie dźwięku z komputera, jak również dostosowanie efektów dźwiękowych poprzez przyjazny dla użytkownika interfejs. Co więcej, zróżnicowane opcje interfejsów wejściowych obsługują media audio, w tym profesjonalne mikrofony XLR, instrumenty muzyczne, źródła audio USB oraz audio z wejścia telefonicznego do miksowania.

MicLIVE jest zwycięzcą prestiżowej nagrody Good Design Award i ma szansę stać się przełomowym urządzeniem, ułatwiającym tworzenie podcastów na profesjonalnym poziomie.

Najważniejsze cechy produktu:

• Konstrukcja typu "wszystko w jednym" upraszczająca proces miksowania dźwięku - oferuje do 6 kanałów wejść audio, procesor DSP i konwerter AD/DA oraz dodaje dźwięk wysokiej jakości do 24 bitów / 96 kHz do USB-C na PC lub Mac

• Pierwszy na świecie mikser audio sterowany przez sztuczną inteligencję - poprawia jakość dźwięku z mikrofonu dzięki funkcji sprawdzania dźwięku przez sztuczną inteligencję, dzięki czemu każdy może mieć wysokiej jakości nagranie w czasie rzeczywistym

• Przechowuje do 8 efektów dźwiękowych, które mogą być dostosowane do źródeł dźwięku z komputera, mikrofonu i innych wejść audio dla profesjonalnego miksowania dźwięku

• Funkcja automatycznego wyciszania obniża poziom tła muzycznego podczas mówienia, zapewniając, że głos rozmówcy jest zawsze słyszalny, głośny i wyraźny podczas nadawania

O ATEN

Firma ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), założona w 1979 roku, jest wiodącym dostawcą rozwiązań w zakresie łączności AV/IT i zarządzania. Oferując zintegrowane rozwiązania KVM, profesjonalne rozwiązania AV, SOHO i inteligentne rozwiązania zasilania, produkty ATEN łączą, zarządzają i optymalizują urządzenia AV/IT w środowiskach korporacyjnych, rządowych, edukacyjnych, nadawczych i medialnych oraz transportowych.  ATEN posiada ponad 630 międzynarodowych patentów i dysponuje globalnym zespołem badawczo-rozwojowym, który nieustannie opracowuje innowacyjne rozwiązania, czego efektem jest bogata oferta produktów dostępnych na całym świecie.

Firma ATEN International Co., Ltd., z siedzibą główną na Tajwanie, posiada oddziały i biura regionalne w Chinach, Japonii, Korei Południowej, Belgii, Australii, Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Rosji, Turcji, Polsce, Indiach, Rumunii i Afryce Południowej oraz ośrodki badawczo-rozwojowe na Tajwanie, w Chinach i Kanadzie.

Więcej informacji o firmie ATEN można znaleźć na stronie www.aten.com.

Kontakt dla prasy

ATEN International Co., Ltd.

Ivy Lee

TEL: +886-2-8692-6789 EXT. 1867