Gdzie kupić | Partner Portal | eShop

Komunikaty prasowe

System sterowania i modularne rozwiązania matrycowe ATEN dla olbrzymiej ściany wideo w najnowszym newsroomie Artear

Bezproblemowe przełączanie i scentralizowana kontrola dla jednego z największych nadawców w Ameryce Łacińskiej

Tajpej, Tajwan (10 sierpnia 2017 r.) - ATEN, wiodący dostawca łącz komunikacyjnych i kompleksowych rozwiązań do zarządzania, ogłosił dzisiaj, że system sterowania ATEN VK2100 w połączeniu z modułowym rozwiązaniem macierzy VM1600 zasila teraz ściany telewizorów w Artear, jednej z największych sieci telewizyjnych w Ameryce Łacińskiej. Bezproblemowe przełączanie i elastyczne scentralizowane rozwiązanie kontroli ATEN zapewnia niezawodne wsparcie dla wymagań redakcji 24-7, aby wyświetlać strumienie treści w czasie rzeczywistym o wysokiej rozdzielczości z kanałów na żywo, platform mediów społecznościowych i zewnętrznych nadawców.

Artear z siedzibą w Buenos Aires jest jedną z najdłużej działających i najbardziej płodnych sieci telewizyjnych w Argentynie. Jako innowator w branży nadawczej w Ameryce Łacińskiej, Artear zdecydował się zbudować najnowocześniejszy newsroom, aby nadal nadawać tempo regionalnym emisjom wiadomości i kreatywnym treściom wysokiej jakości. ATEN współpracuje z naszym niezawodnym partnerem w Argentynie, ProShow, aby ukończyć projekt, a firma Artear była bardzo zadowolona zarówno z rozwiązań, jak i usługi, które spełniają wymogi dotyczące transmisji na duże odległości i bezproblemowego przełączania w ramach budżetu.

"ATEN nadal koncentruje się na dostarczaniu światu "Simply Better Connections", a jako dostawca rozwiązań jesteśmy dumni z naszego wielokrotnie nagradzanego GUI i bezszwowej technologii przełączników. Cieszymy się, że firma Artear wybrała rozwiązanie ATEN, które zapewniło łatwe zarządzanie i kontrolę, co jest kolejnym dowodem na to, że nasze rozwiązania doskonale nadają się do każdego dużego, profesjonalnego środowiska A / V na wysokim poziomie "- powiedział Kevin Chen, prezes ATEN Międzynarodowy.

Priorytetem Arteara dla nowej instalacji ścian wideo 5x5 i 10x6 była elastyczność, a wyzwania obejmowały:

Konfigurowalne rozwiązanie z minimalnym opóźnieniem podczas przełączania: Artear szukał elastycznego rozwiązania, które można było łatwo i szybko dostosować do potrzeb dynamicznego wyświetlania wideo w najnowocześniejszym pokoju informacyjnym z szybkim przełączaniem źródeł wideo w czasie rzeczywistym.

Łatwa kontrola układu ściany wideo: Łatwe i szybkie przełączanie między różnymi układami ścian wideo i źródłami treści.

Niezawodna redundancja mocy: stabilność mocy i redundancja, która ma kluczowe znaczenie w środowisku redakcji 24-7.

Sterowanie wieloma wejściami i wyjściami wideo: Sterowanie dużą ścianą wideo 10x6 i mniejszą ścianką wideo 5x5 z 16 różnymi źródłami wejścia SDI.

Transmisja na duże odległości: Aby zwiększyć rozmiar ściany wideo 5x5 do 70 metrów, aby uwzględnić architekturę projektu w redakcji.

W tym przypadku firma ATEN dostarczyła sześć urządzeń VM1600 z płytami wejściowymi VM7404 3G-SDI, płytami wyjściowymi VM8804 HDMI i płytami wyjściowymi VB 2100 VM8514 oraz szesnastoma rozdzielaczami VS146 z dwoma skrzynkami kontrolnymi VK2100 i dwudziestoma pięcioma odbiornikami VE805R HDMI HDBaseT-Lite do spełnienia wymagania. Pakiet rozwiązań zapewnia:

Indywidualna elastyczność i opcje konfiguracji ściany wideo: Modułowe przełączniki macierzy ATEN integrują różne interfejsy wejścia i wyjścia wideo i kodują różne formaty, aby zapewnić niestandardową elastyczność i opcje konfiguracji ściany wideo.

Bezproblemowe przełączanie i niezawodne, ciągłe strumienie wideo: technologia ATEN Seamless Switch ™ zapewnia stabilne i niezawodne ciągłe strumienie wideo oraz natychmiastowe przełączanie źródeł w czasie rzeczywistym bez opóźnień.

Scentralizowana kontrola ściany wideo złożona z wielu urządzeń: System kontroli ATEN to standardowy system zarządzania oparty na sieci Ethernet, który łączy wszystkie urządzenia sprzętowe w pokoju informacyjnym, zapewniając scentralizowane sterowanie bezpośrednio i bez wysiłku za pośrednictwem komputera, notebooka lub dowolnego urządzenia mobilnego.

Niezawodny projekt redundancji zasilania: dwa gniazda zasilania w VM1600, które można podłączyć do dwóch różnych zasilaczy zapewniają niezawodną redundancję zasilania, która jest krytyczna dla 24-7 operacji w redakcji.

Transmisja wideo na duże odległości: wsparcie dla rozszerzonej transmisji HDBaseT na pojedynczym kablu Cat 6 / 6a zapewnia łatwość adaptacji rozwiązania do fizycznej architektury redakcji, zapewniając jednocześnie bezproblemowe przełączanie i funkcjonalność ściany wideo.

Śledź ATEN International w mediach społecznościowych FacebookLinkedinTwitter oraz ATEN Poland na Facebook.

Kontakt dla prasy