Gdzie kupić | Partner Portal | eShop

Komunikaty prasowe

ATEN wprowadza na rynek nowe ekstendery KVM over IP DisplayPort z obsługą rozdzielczości 5K

Taipei, Tajwan (24 czerwca 2022) ---Firma ATEN International, wiodący dostawca rozwiązań w zakresie połączeń i zarządzania KVM oraz AV/IT, informuje o wprowadzeniu na rynek nadajnika i odbiornika KVM over IP DisplayPort 5K. Ekstender KVM over IP KX9970 umożliwia rozszerzanie KVM over IP w czasie rzeczywistym na duże odległości dzięki bezstratnej kompresji wideo 5K, transmisji bez opóźnień i głębi koloru do 12 bitów. Nadaje się do różnych zastosowań w pomieszczeniach kontrolnych, takich jak centra nadawcze, kontrola ruchu lotniczego (ATC), aplikacje e-sportowe i inne.

Model KX9970 oferuje najwyższą wydajność audiowizualną 5K, przesyłanie danych w czasie rzeczywistym za pomocą KVM over IP przez sieci o przepustowości do 10 Gb/s, szybkie udostępnianie danych z urządzeń peryferyjnych i wiele więcej. Model KX9970 spełnia wymagania profesjonalnych programów telewizyjnych w zakresie postprodukcji wideo o wysokiej rozdzielczości. Zapewnia jakość obrazu 5K (do 5120x1440@60 (4:4:4), 5120x2880@30 (4:4:4) i 4096x2160@60 (4:4:4)) oraz głębię kolorów do 12 bitów. W czasach rozkwitu eSportu, który zaczyna rywalizować z tradycyjnymi ligami sportowymi pod względem oglądalności, bardziej niż kiedykolwiek ważne jest, aby transmitować nieskazitelne relacje z globalnych wydarzeń i turniejów, w których każdy najdrobniejszy szczegół ma kluczowe znaczenie dla widzów. Obsługa przez KX9970 rozdzielczości 1920x1080 w 240 Hz / 2560x1440 w 144 Hz, pozwala producentom transmisji na płynne przełączanie się między graczami na miejscu zdarzenia a kanałami z gier bez odczuwania opóźnień i przerw w transmisji. Ponadto, dzięki możliwości wyświetlania obrazu o zerowych opóźnieniach i dokładnych kolorach na monitorach o rozdzielczości 2048 x 2048, model KX9970 może zwiększyć wydajność pracy w centrach kontroli ruchu lotniczego o znaczeniu krytycznym.

-

Ponadto, w połączeniu z CCKM (KVM over IP Matrix Manager), operator na każdej zdalnej konsoli podłączonej do odbiornika KX9970 może korzystać z trybu Panel Array Mode™ firmy ATEN, który umożliwia jednoczesne oglądanie na jednym ekranie źródeł wideo z wielu nadajników w układzie od 2x2 do nawet 6x6.

Wyjątkowe funkcje przedłużaczy KVM over IP KX9970 to m.in:

1. Bezstratna kompresja wideo do 5K przez sieć 10 Gbps z zerową latencją

2. Natywne przetwarzanie sygnału DP z głębią kolorów do 12 bitów i obsługą HDR10

3. Przełączanie awaryjne zasilania/sieci zapewnia stałą dostępność dla aplikacji o znaczeniu krytycznym

4. Panel Array Mode™, aby zmaksymalizować wydajność zdalnej konsoli

5. Transfer izochroniczny USB umożliwia korzystanie z kamery USB i głośnika USB pomiędzy nadajnikiem i odbiornikiem

-

Więcej informacji na temat ekstenderów KVM over IP KX9970 można znaleźć na następujących stronach internetowych:

Nadajnik KVM over IP KX9970

Odbiornik KVM over IP KX9970

Ekstender KVM over IP KX9970 umożliwia rozszerzanie połączeń KVM over IP na duże odległości w czasie rzeczywistym, z bezstratną kompresją wideo 5K, transmisją bez opóźnień i głębią kolorów do 12 bitów.

O ATEN

Firma ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), założona w 1979 roku, jest wiodącym dostawcą rozwiązań w zakresie łączności i zarządzania KVM oraz AV/IT. Oferując zintegrowane rozwiązania KVM, profesjonalne AV, SOHO oraz inteligentne rozwiązania w zakresie zasilania, produkty firmy ATEN łączą, zarządzają i optymalizują urządzenia AV/IT w środowiskach korporacyjnych, rządowych, edukacyjnych, opieki zdrowotnej, produkcyjnych, nadawczych i medialnych oraz transportowych. Firma ATEN ma ponad 650 patentów międzynarodowych i globalny zespół badawczo-rozwojowy, który stale tworzy innowacyjne rozwiązania, co skutkuje bogatą ofertą produktów dostępnych na całym świecie.

Firma ATEN International Co., Ltd., z siedzibą na Tajwanie, rozrosła się do spółek zależnych i biur regionalnych w Chinach, Japonii, Korei Południowej, Belgii, Australii, Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Rosji, Turcji, Polsce, Indiach, Rumunii, RPA i Meksyku - z ośrodkami badawczo-rozwojowymi na Tajwanie, w Chinach i Kanadzie.

Więcej informacji o ATEN można znaleźć na stronie www.aten.com.

Kontakt dla prasy:

ATEN International Co., Ltd.

Irene Tsai / Ivy Lee

TEL: +886-2-8692-6789 EXT. 1835/1867