Gdzie kupić | Partner Portal | eShop

Komunikaty prasowe

Nowy otwarty interfejs API ATEN ułatwia integrację z kontrolerami innych firm

ATEN Control System i Room Booking System umożliwiają integrację z systemami innych firm za pośrednictwem nowego otwartego interfejsu API ATEN, zwiększając jego wszechstronność.

.

Taipei, Tajwan (13 lipca 2023) –ATEN International, wiodący dostawca rozwiązań KVM i AV/IT w zakresie łączności i zarządzania, ogłosił dziś, że jego system sterowania i system rezerwacji pomieszczeń obsługują otwarte interfejsy API, które umożliwiają integrację z systemem kontrolerów innych firm, takich jak Crestron®, Extron® i AMX®, bez konieczności korzystania z oprogramowania ATEN Configurator Software (VK6000). Poprawia to interoperacyjność między różnymi systemami i urządzeniami, oferuje większą elastyczność w dostosowywaniu i rozszerzaniu funkcjonalności systemu Pro AV oraz stymuluje większą współpracę poprzez rozwój nowych aplikacji i integracji.

ATEN jest zaangażowany w rozwój interoperacyjnego oprogramowania, które integruje systemy innych firm, w tym sterowniki i systemy planowania pomieszczeń. Pozwala to użytkownikom na łatwe tworzenie nowych aplikacji i integracji, które wykorzystują możliwości ATEN Control System i zapewniają płynną współpracę. Na przykład sterowniki innych firm, takie jak Crestron®, mogą wykorzystać zalety systemu sterowania ATEN, który obejmuje rozszerzenie interfejsów sterowania i zwiększenie zasięgu na większe odległości.

.

W przypadku ATEN Control System sterowniki innych firm, systemy rezerwacji i oprogramowanie mogą odwoływać się do dokumentu Telnet CLI i używać otwartego interfejsu API ATEN do wprowadzania wymaganych poleceń, umożliwiając w ten sposób integrację bez ATEN VK6000. Zapewnia to komunikację z różnymi systemami bez problemów z kompatybilnością, torując drogę do tworzenia niestandardowych przepływów pracy. Możliwość ta dotyczy zarówno serii sterowników, jak i skrzynek rozszerzeń ATEN Control System.

.

Co więcej, kontrolery innych firm mogą wykorzystywać dokument TCP CLI do pobierania i manipulowania statusem pokoju (dostępny, zarezerwowany, zajęty) w ramach ATEN Room Booking System, skutecznie wykonując szereg działań, w tym zameldowanie, wymeldowanie, zwolnienie, automatyczne zwolnienie, rezerwację i przedłużenie. Wykorzystując mocne strony systemu rezerwacji pokoi ATEN, kontrolery te mogą zaoferować kompleksowe rozwiązanie do planowania pokoi z zaawansowanymi możliwościami sterowania. Umożliwia to nie tylko prostą procedurę dla kompletnych projektów wykorzystania przestrzeni, ale także pozwala użytkownikom na sprawdzanie stanu pokoju i monitorowanie działań użytkowników za pomocą poleceń CLI.

.

Więcej informacji na temat nowego otwartego interfejsu API firmy ATEN można znaleźć pod następującym linkiem: Kliknij tutaj

.

*Zawarte informacje są własnością ATEN International Co. LTD lub ich odpowiednich właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. AMX jest znakiem towarowym i marką firmy HARMAN International. Crestron jest znakiem towarowym firmy Crestron Electronics, Inc. zarejestrowanym w USA oraz innych krajach i regionach. Wszelkie inne nazwy marek lub znaki zostały użyte wyłącznie w celu opisania kompatybilności i są znakami towarowymi lub zastrzeżonymi znakami towarowymi ich właścicieli.

.

ATEN Control System i Room Booking System umożliwiają integrację z systemami innych firm poprzez otwarte API ATEN.

Informacje o ATEN

ATEN International Co., Ltd. Ltd. (TWSE: 6277), założona w 1979 roku, jest wiodącym dostawcą rozwiązań KVM i AV/IT w zakresie łączności i zarządzania. Oferując zintegrowane rozwiązania KVM, profesjonalne AV, SOHO i inteligentne zasilanie, produkty ATEN łączą, zarządzają i optymalizują sprzęt AV/IT w środowiskach korporacyjnych, rządowych, edukacyjnych, opieki zdrowotnej, produkcyjnych, nadawczych i medialnych oraz transportowych. ATEN posiada ponad 650 wydanych międzynarodowych patentów i globalny zespół badawczo-rozwojowy, który stale opracowuje innowacyjne rozwiązania, co skutkuje kompleksowym portfolio produktów dostępnych na całym świecie.

ATEN International Co., Ltd., z siedzibą na Tajwanie, rozrosła się do spółek zależnych i biur regionalnych w Polsce, Chinach, Japonii, Korei Południowej, Belgii, Australii, USA, Wielkiej Brytanii, Rosji, Turcji, Indiach, Rumunii, RPA, Meksyku i Indonezji - z centrami badawczo-rozwojowymi na Tajwanie, w Chinach i Kanadzie.

Więcej informacji na temat ATEN można znaleźć na stronie www.aten.com.

Kontakt dla prasy

ATEN International Co., Ltd.

Irene Tsai/ Ivy Lee

TEL: +886-2-8692-6789 EXT. 1835/1867